Третата фаза на клинични изпитвания на противовирусния препарат Авиган на Фуджифилм холдингс корп

...
Третата фаза на клинични изпитвания на противовирусния препарат Авиган на Фуджифилм холдингс корп
Коментари Харесай

Японски противовирусен препарат показа по-бързо възстановяване при пациенти с коронавирус |

Третата фаза на клинични изпитвания на противовирусния препарат Авиган на " Фуджифилм холдингс корп " сподели, че  лекарството понижава времето за възстановяване на пациентите с COVID-19 без тежки признаци, съобщи Ройтерс.  Компанията чака да получи бързо позволение от японските регулатори.

Клиничните изпитвания върху 156 пациенти в Япония демонстрираха, че приемалите Авиган са се подобрили след 11,9 дни против 14,7 дни за групата, приемала плацебо. Японското държавно управление прикани " Фуджифилм " да утрои националните ресурси от Авиган, който бе одобрен през 2014 година за лекуване на грип и даде обещание да го дари на други страни, ако проявят интерес.

Недостигът на пациенти в Япония забави клиничните изпитвания на лекарството за терапия при COVID-19. През юли експертите от Здравния университет " Фуджита " оповестиха, че изследванията им върху Авиган не са статистически значими.

След приключването на третата фаза на изпитванията, от " Фуджифилм " оповестиха, че ще направят пълен разбор на резултатите и се надяват да изискат позволение за използване на лекарството при пациенти с COVID-19 през октомври.

В доста страни се продават генерични разновидности на Авиган под името Фавипиравир, който бе одобрен в Русия и Индия против новия ковид.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР